Yeşil çayın bazı çeşitleri ve türleri;
Bancha:
Japonya da en çok tüketilen yaşil çay türü. Biraz güçlü bir tadı var ve diğer çeşitlere göre daha az kaliteli olarak biliniyor. Ama günlük tüketim için en uyugun olanlarından çünkü en ucuz yeşil çay çeşidi.
Genmaicha:
Bu yeşil çayın en önemli özelliği çimensi bir aromaya sahip olması. Ayrıca demlenme zamanının çok kısa tutulması öneriliyor. 1-2 dakika yeterli.
Sencha:
Oluşumu sırasında 35-45 saniye arasında havalandırılması gerekiyor, oksitlenmeyi önlemek için. Sencha'nın hafif bir deniz yosunu tadı var. Ayrıca çok demlenirse zaten acı bir tada sahip olan bu yeşil çay türü daha da acılaşabiliyor. Bu yüzden 1 dakika yeterli olacaktır. Sıcak olduğu gibi soğukta servis edilebiliyor.
Gyokuro:
Sencha yeşil çayının çok pahalı olan versiyonu. Hasat zamanı genelde güneş ışınlarından korunarak zahmetli bir toplanışı var. Bu geç toplanması tanin ve kafein miktarını arttırırken, çaya acılık veren catechan maddesini ise azaltıyor. 140 derecelik suda 2 dakika kalsa demi çok güzel oluyor.
Mecha:
Gyokuro ve Sencha arası bir yeşil çay çeşidi olarak tanımlanıyor. Özellikle Suşi restoranalrında en çok kullanılan yeşil çay türü. Çünkü damakta kalan tadı temizleme gibi bir özelliği var. Çayı içerekn değilde genelde sonradan oluşan bir acı tat söz konusu.
1 Şubat 2009 Pazar
Yeşil çay çeşitleri.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder