- Posa, lif açısından zengindir.
- Karbonhidrat değeri daha düşüktür.
- Protein değeri yüksektir.
- İçindeki kalsiyum, protein, potasyum ve fosfor miktarı pirinçten daha yüksektir.
- Son derece doğaldır, sadece su ve buğdaydan oluşur.
- Mineral bakımından çok zengindir.
- İçerdiği B1 vitaminleri sindirim sistemine büyük yardımcıdır.
- Glisemik endeksi düşüktür, bu yüzden uzun süre tok tutar.
- Kana yavaş karışır bu yüzden her türlü diyette kullanılabilir.
- Hamilelikte, bebeğin gelişmesi için çok önemli olan folik asit alımı için birebirdir.
- Kabızlığı önler.
- Katkı maddesi içermez, tahıllar grubunun natürel bir üyesidir.
- Sinir bozuklarını önlemede yardımcıdır, zihne enerji verir.
- Kanseri önlemede yardımcıdır.
29 Ocak 2009 Perşembe
Bulgurun faydaları.
Çoğunlukla pilav tercihimizi pirinçten yana kullanırız ama daha çok bulgur yemek için pilavlarda bulguru tercih etmek, dolma yaprken içine biraz bulgur karıştırmak, bulgur çorbası içerek yada buna benzer tatlıya kadar varan örneklerde bulgur tüketmeliyiz. En basiti çiğköfte tüketmekde olabilir:) Peki neden bulgur bizim için çok önemli işte bazı sebepleri;
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder