11 Ocak 2009 Pazar
21 tane antioxidant barındıran karnıbahar tüketin.
Karnıbaharın zaten çok yararlı olduğunu herkes bilir ama genelde karnıbaharın orta kısmını pişirip yediğimiz için kanseri önleyici, kataraktı önleyici ve özellikle içinde bulundurduğu antioxidan maddeler hep yapraklarında bulunur. Bu yüzden haşlarken içine yapraklarınıda atarsanız yemeseniz bile suyunu içip zaten kaynama esnasında yapraklardaki vitaminlerin suya geçmesinden faydalanabilirsiniz.İçinde bulundurduğu ferulik asiy çok yönlü bir maddedir.Kansere karşı koruyucu olduğu gibi antibakteriyel özelliğide vardır.Ayrıca karnıbahar idrar yolları enfeksiyonlarınada çok iyi gelir. Ayrıca pırasaya göre tadı da enfestir:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder